De Theater Living van Wild Schaap, 
atelier voor acteren en podiumwerk.

Theater Living is een unieke training naar de theaterpedagogie van Jacques Lecoq met een vleugje Oosters bodywork. Dit is de methode die in de Kleine Academie (Brussel) gegeven wordt. Ideaal dus voor mensen die een opleiding wensen maar niet dagdagelijks naar 'school' kunnen of willen gaan.

Hoe gaan we te werk?
Zoals de methode van Lecoq het wil, staat er dus veel lichaamswerk en bewegingsgericht theaterspel op het programma.

De groep 
Om dit op een degelijke manier te kunnen doen ben ik gestart met een groep die mij en deze werking al min of meer kent. Deze keuze werd gemaakt om de groep en de werking te beschermen. 
Op die manier kan iedereen ook beter individueel worden begeleid, terwijl je ook samen verder evolueert. Een veilige omgeving dus om te trainen en te vinden.
Vandaar 'Living': een gezellige hardwerkende ploeg met neuzen in dezelfde richting, met mensen die zich engageren om te leren en die de methode genegen zijn. 

Pas later zijn ookandere mensen kunnen toetreden, mits het observeren van een les en na een gesprek. 
Dit om 'workshop-shopping' uit de weg te gaan en te verhinderen dat mensen verkeerde verwachtingen hebben van de training. 
Het is en blijft geen evidente manier van werken. 
Ook voor mezelf maak ik deze keuze omdat ik vind dat je pas echt kunt groeien als ook de groep stevig staat. Ik wil geen workshop geven, kort en vluchtig, maar wel een training met kwaliteit en diepgang. 
Dit initiatief is er vooral gekomen op vraag van Valérie Arickx. Na beraadslaging met mezelf over; of ik dit wou doen en zo ja , hoe ik het dan zou doen, heb ik beslist en ontstond onze Theater Living. 

‘In life I want students to be alive and on stage, I want them to be artists.’ (Jacques Lecoq)

We startten in 2019 met deze training en wie weet bevordert het de vorming van een (klein) spelerscollectief dat de creativiteit van elke speler afzonderlijk én van de groep aanwakkert, en waarin iedereen genoeg 'tools' ontwikkelt om theater te maken. De deelnemers kunnen alvast mee met ons om te spelen op straattheaterfestivals waarop we uitgenodigd worden.

'We are here to express not to impress'

 Wie inschrijft tekent in voor 7 opeenvolgende sessies, telkens op een zaterdag om de 6 weken. 
Aangezien we niet elke dag werken wordt de pedagogie aangepast.
 Jullie krijgen ook opdrachten mee naar huis. 

Praktisch: 
De lessen gaan door in Gent, Ontmoetingscentrum Baarle, Baarledorpstraat 90, 9031 Drongen 
Lesgever: Pascale Pringels 
Heb je interesse om in te stromen?Heb je vragen ? Mail dan even naar wildschaap@gmail.com 

'Movement is more than just a matter of covering the distance between points A and B. The important thing is how the distance is covered'