JP SelfieAls kleine jongen ging hij naar de muziekschool en leerde daar klassieke gitaar.
Vrijgevochten als hij is herkende hij zich al snel in het improvisatoire en vrije karakter van de jazz. Toen hij later naar de Jazz studio te Antwerpen ging verdiepte hij zich in de wereld van de geïmproviseerde muziek. Zijn belangrijkste leraar was Pierre Vandormael. Verliezen doet hij zich in filmmuziek en jazz. Mocht je hem vragen welke cd hij meeneemt naar een onbewoond eiland, dan wordt dat de  ‘Secret Story’ van Pat Metheny.
Aan het conservatorium van Gent volgde hij arrangement en jazzgeschiedenis bij wijlen Jules Anthonissen.

Hij is steeds trouw gebleven aan dat wat zijn hart hem ingeeft en is op die manier kunnen uitgroeien tot de zeer gepassioneerde muzikant die hij nu is.

Bijna alles in de wereld van Jean Pol draait om muziek. Hij heeft een eigen opnamestudio ‘JP Records’, waar hij zowel zijn eigen muziek als arrangementen voor andere zangers en muzikanten maakt.  Hij speelde bij verschillende bands en is vertrouwd met diverse muziekgenres gaande van Gipsy, jazz tot funk en kleinkunst.  Hij verdiepte zich verder in de wereld van de film door een opleiding als cameraman-monteur te volgen. Het spreekt vanzelf dat een groei van ’JP Records’ in de maak was.
Momenteel kan je er terecht voor elk audiovisueel project. (www.jprecords.be)
Wat eens begon als hobby werd een passie en métier.

Met de toetreding van Jean Pol tot Wild Schaap zijn we dus een muzikant en multimediaman rijker. We kunnen voor al onze projecten van origineel beeld- en geluidsmateriaal genieten, wat voor ons als een geschenk uit de hemel is.